MagVenture aktie!

Geldig tot 31 maart 2021
medcat Nieuws

Als u nog in het bezit bent van een oude Dantec of Medtronic TMS stimulator en hem overweegt om hem te vervangen, dan is het daar nu de tijd voor! Tot 31 maart 2021 geven bij het inruilen van een Dantec of Medtronic TMS systeem hoge kortingen, voor meer informatie neemt u contact op met uw MedCaT team.

Online TMS Certification Course

2021

Nog enkele plekken beschikbaar

Voor de volgende cusrsus van 8 tot en met 10 februari zijn nog enkele plekken beschikbaar, registreer snel!

Klik hier voor meer informatie

De CGX is nu leverbaar via MedCaT

Medcat Nieuws

Een volledig mobiel EEG systeem en in een handomdraai een opname en dat terwijl u geen gel of pasta meer nodig heeft!

Klik hier voor meer informatie

Magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij therapieresistente depressie nu ook vergoed in Nederland

Medcat Nieuws

Magnetische hersenstimulatie ofwel rTMS is een nieuwe behandelvorm bij depressie en blijkt een goed alternatief voor antidepressiva. Ongeveer 3 van de 10 mensen die niet goed op medicatie reageert heeft baat bij rTMS in combinatie met gesprekstherapie. De rTMS is depressiebehandeling is gebaseerd op herhalende transcraniale magnetische stimulatie. Tijdens de behandeling worden magnetische pulsen geleverd door een TMS systeem, welke de zenuwcellen in het deel van de hersenen stimuleert die de stemming beïnvloeden.

Klik hier voor meer informatie

Donders Institute "Tool-Kits"

Medcat Nieuws - Donders Toolkit

Are you interested in learning neuroimaging techniques directly from the experts?
Do you like courses that take a practical hands-on approach to training?

To help you become proficient in modern neuroimaging methods, the Donders Institute offers "Tool-kits" of Cognitive Neuroscience, held annually at Radboud University, Nijmegen, the Netherlands.

Donders Tool-kits in 2017:

Advanced MEG/EEG: (3-7 April 2017)
Advanced (f)MRI:(15-18 May 2017)
Brain Stimulation: (30 May-2 June 2017)
Neuroimaging: (28 August-1 September 2017)

Klinische TMS cursus

20-21 April 2017
Medcat Nieuws

De universiteit van Maastricht biedt een tweedaags klinische TMS gecertificeerde workshop met de nadruk op de klinische toepassingen van transcraniële magnetische stimulatie (TMS).

De cursus behandelt de fysische en fysiologische principes van transcraniële magnetische stimulatie, de presentatie is met de laatste inzichten en uitleg van de meest recente wetenschappelijke literatuur.

Klik hier voor meer informatie

MedCat behaald ISO 13485 audit

6 oktober 2016
Medcat Nieuws

MedCat B.V. heeft met positief resultaat de ISO 13485 audit doorlopen. Een mooi prestatie! Als aandenken aan de audit hebben zij het team een mooi t-shirt cadeau gegeven. ISO 13485 is de medische variant van ISO 9001, die specifiek is ontwikkeld om fabrikanten van medische hulpmiddelen te helpen voldoen aan de Europese wetgeving.

Medoc at IASP Congress!

26-30 september 2016
Medcat Nieuws

I’m pleased to share with you some updates regarding the coming IASP congress (Yokohama Japan, Sep. 26-30): For the first time, Medoc will present in an 18sqm booth size (#660& #661), and will show the Q-Sense CPM, Pathway Model CHEPS, TSA-II and Q-Sense systems.

2nd NIRx Workshop

16 september 2016
Medcat Nieuws

We are proud to announce the 2nd NIRx workshop, to be held on the 15th and 16th of September 2016, in our offices in Berlin. The workshop is intended for our users and requires a basic knowledge of the technology and NIRx instruments.